Dolfijnen Droomreis

 

Reisbegeleiding ’op maat’

 

 

Spontaan komen de dolfijnen naar je toe, je aftastend met hun sonar…

ze nodigen je uit met hen mee te duiken, te spelen, oog in oog … 

zwemmen met wilde dolfijnen is een wens die velen koesteren.

 

Vanuit mijn jarenlange ervaring met de dolfijnen en walvissen bied ik ‘reisbegeleiding op maat’. Voor hen die graag op eigen gelegenheid op Hawaii willen zijn, in hun eigen tijd en ritme, en daarnaast enige begeleiding wensen, zeker in de eerste ontmoeting met de dolfijnen.

Ik bied een pakketje ‘ontmoeting met dolfijnen’, bestaande uit een snorkelles, twee ochtenden zwemmen in een van de baaien waar de dolfijnen vaak komen, en een boottocht ‘ontmoeting met dolfijnen en walvissen’. 

Dit bied je een basis van waaruit je zelf je contact met de dolfijnen kunt uitbreiden, al dan niet onder begeleiding.

Je kunt je droomreis verder uitbreiden met bv een bezoek aan de vulkaan en extra ontmoeting per boot met de dolfijnen en/of walvissen (winterseizoen) Dit begeleide programma geeft je dus voldoende vrije tijd om alle ervaringen te integreren en/of zelf op avontuur uit te gaan. Ik wil je hier graag ter plaatse over adviseren.

Tevens is het mogelijk accommodatie voor je te regelen.

 

Nieuwsgierig geworden? hieronder kun je meer lezen over het zwemmen met dolfijnen in Hawaii, en je persoonlijke droomreis.

 

Verdere info zie TARIEVEN

 

Sinds aug. 2000, verblijf ik zo’n 3-5 maanden per jaar op het prachtige tropiese eiland “Big Island”, het grootste van de eilandengroep van Hawaii. Bijna dageljks zwem ik daar in de turquoise kleurige oceaan, temidden van vele wilde dolfijnen. “sochtends vroeg ontmoet ik ze een van de baaien, of vanaf de boot. De “spinner’ dolfijnen, de meest bekende dolfijnen soort in de wateren rond Hawaii, worden zo genoemd vanwege de pirouettes die ze maken terwijl ze uit het water springen ( ´spinning´). In 2000 ben ik er in eerste instantie heengegaan voor mijn eigen healing. Geleidelijk aan ben ik , datgene wat een van de grootste geschenken in mijn leven is , met andere mensen gaan delen. Ik begeleid mensen nu, zowel individueel als in groepen, in de ontmoeting met wilde dolfijnen, en in het winterseizoen ook met de Humpback whales, de bultrugwalvissen. Deze ontmoetingen zijn altijd vanuit respect voor de dolfijnen en walvissen , en het is dan ook aan hen hoe dit contact zal zijn.

Om je vertrouwd te maken met de oceaan en het gebruik van snorkel en zwemvliezen gaan we eerst zwemmen in een van de ondiepe baaien. Vaak is deze snorkelles in een baai waar het lijkt alsof je in een tropies aquarium zwemt: temidden van talrijke kleurige vissen, zeeschilpadden en prachtig koraal. Deze ervaring geeft je vertrouwen om daarna in de diepere baaien en ook vanaf de boot, het blauwe water in te zwemmen. Ook zijn er allerlei hulpmiddelen zoals zwemvesten , ‘spagetti sprieten ‘ en drijfborden, om je comfortabel in het water te voelen. Dolfijnen komen ‘sochtends vaak naar een van de baaien om te gaan rusten. In het begin zijn ze dan vaak nog erg actief. Ze vinden het heerlijk om mensen te ontmoeten en met je te spelen. Een andere keer zijn ze al wat meer in hun slaaptoestand en zwemmen we meditatief met ze mee. Dolfijnen zijn meester in precies dat voor je te doen , wat op dat moment voor jou de bedoeling is.

Soms kunnen dat heel dichtbije ontmoetingen, oog in oog, met hen in het water zijn, soms zal het meer op afstand zijn. Mijn ervaring is dat wanneer de dolfijnen naar de baai komen ze daar vaak een paar uur zijn. Voor het zwemmen in de baaien is een redelijke zwemconditie noodzakelijk.

Wanneer we met de boot de oceaan op gaan om de dolfijnen te ontmoeten, komen er vaak snel zo’n 100 tot 200/300 spinner (spitssnuit) dolfijnen rond de boot. Nieuwsgierig nodigen ze je uit en zo is het voor practies iedereen mogelijk om met dolfijnen te zwemmen. Onze tijd met hen in het water kan zijn van een paar minuten tot wel 1 – 1,5 uur. Er is echter maar 1 tel nodig om oog in oog met een dolfijn te zijn en een levensveranderende ervaring te hebben. Ook kan het zijn dat we grote majesteitelijke roggen, Manta Rays, ontmoeten, evenals zeeschildpadden en kleurrijke vissen. In het winterseizoen zullen we wellicht ook de bultrugwalvissen zien, en-of hen horen zingen in het water.

Mijn ervaring is het dat de kans zeer groot is dat we op een boottocht de dolfijnen ontmoeten., en in het winterseizoen ook de walvissen. In het winterseizoen (dec – april) is het mogelijk om ‘smiddags een bootocht van 3 uur te maken op zoek naar de Humpback Whales. De captain zal veel over de walvissen vertellen en het is meedere keren voorgekomen dat de walvissen naast de boot komen, of zelfs onder de boot doorzwemmen…de tijd staat stil.

 

De Hawaiiaanse natuur staat bekend om haar helende kwaliteiten.Naast het rijke onderwaterleven, biedt Big Island je ook op land een schat aan exotiese, kleurrijke en indrukwekkende natuur en krachtplaatsen.

Zo is een bezoek aan de Kilauea vulkaan, het nieuwste land op aarde, zeer de moeite waard Deze vulkaan is de meest actieve op onze planeet en het woondomein van de Godin Pele, godin van het vuur, reiniging en manifestatie. Zij zal ons ondersteunen in het loslaten van onze beperkingen en het komen in onze ware kracht. We zullen uitgebreid het imposante landschap in ons opnemen en oa een bezoek brengen aan een lavatunnel, hete stoombronnen, een natuurwandeling maken naar de kratervloer en een gezamelijke ceremonie en meditatie doen. Afhankelijk van de lavastroom is het wellicht mogelijk dicht bij de roodgloeiende lava te komen.

Hier zijn de krachten van destructie en manifestatie van dichtbij zichtbaar en voelbaar, het oude sterft, het nieuwe wordt geboren!