Hawaii

 

Ha = levensadem,  wai = water,  i = God/ spirit.   

Hawaii = God/ Spirit ademde leven in de wateren

 

Het eiland Hawaii – ook wel Big Island genoemd – is het grootste en laatst gevormde eiland van de Hawaiiaanse eilanden groep.

Vanaf de zeebodem gemeten, ruim 6000 meter onder zeeniveau, vormt het eiland de hoogste berg op aarde, met de bijna 4600 meter hoge bergtop Mauna Kea.

 

Een eiland in de onmetelijke blauwe oceaan, het meest geisoleerde land op aarde. Een oppervlakte van een kwart van Nederland en met 7 verschillende klimaatzones is er een grote diversiteit en contrast tussen oost en west zichtbaar en ervaarbaar.

De westkust staat bekend om haar droge klimaat.FIFA 15 Munten De zwarte lavarotsen aan de Kona kust bieden een scherp contrast met het turquoise blauw van de oceaan.

Aan de oostkant vinden we het tropies regenwoud met haar groene vegetatie, warm water bronnen, steile kusten en valleien.

 

Midden op het eiland stroomt de unieke Kilauea vulkaan, de meest constant actieve vulkaan ter wereld. Je ziet rookkolommen opstijgen uit de krater en op tal van andere plaatsten op de vulkaanhelling. Lava stroomt langs de helling omlaag en stort met oorverdovend geweld in zee, nieuw land wordt constant geboren.

 

De oceaan rond dit eiland – waarvan gezegd wordt dat het het oude Lemurië is – wordt voortdurend bewoond door de vrije dolfijnen en in de wintermaanden is dit de ontmoetingsplek voor vele bultrug walvissen, die jaarlijks vanuit Alaska naar de warmere wateren van Hawaii trekken om hier hun jongen te baren. 

De energie op Hawaii brengt je gemakkelijker in contact met hogere vibraties van licht en liefde.  De scheppingskracht van het vuur, door de Hawaiianen Godin Pele genoemd, brengt het vaste in beweging en nodigt ons uit mee te stromen in de altijd veranderende levensstroom.

De energie van de walvissen en dolfijnen brengen ons terug bij onze oorsprong. De walvissen, zo onmetelijk groot,  herinneren ons aan onze grootsheid en eenheid met het oneindige Al. De dolfijnen omhullen ons in hun liefdesveld en nodigen je uit tot vreugde en speelsheid, je hart kan zich in alle vertrouwen openen.